USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Resmi Reklam

İncirliova Belediyesi’nden erken tedbir

İncirliova Belediyesi’nden erken tedbir

İncirliova Belediyesi’nden erken tedbir
25-03-2024 11:56

İncirliova Belediyesi vatandaşların yaz mevsimini rahat geçirmesi için, insan sağlığını tehdit eden, bulaşıcı hastalık taşıyan sivrisinek ve haşereler başta olmak üzere her türlü kemirgen ve zararlı hayvanlara yönelik erken dönem ilaçlama çalışmalarına devam etti.

İncirliova’da sivrisinek ve zararlı haşerelerle mücadele kapsamında vatandaşların sivrisineksiz rahat bir yaz geçirmesi amacıyla haşerelerin üreme alanları belediye ekiplerince ilaçlanarak dezenfeksiyon işlemleri uygulandı. 28 mahallenin tamamında devam eden çalışmalarda 2. tur ilaçlamalarına geçildi. Haşere ve sinek üreme noktası olabilecek durgun sular, kuyu, rögar ve dere kenarları larvasitlerle ilaçlandı.

“ERKEN TEDBİR ALDIK”

Çevre temizliği ve halk sağlığı konusundaki hassasiyeti ile tanınan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya; “Önceki yıllardaki gibi erkeden tedbir aldık, ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Personellerimiz rögarlarda, yağmur suyu kanallarında, su birikintilerinde ve sineklerin larva yapabilecekleri yerlerde gerekli uygulamaları yapıyorlar. Amacımız, larvasitleri kullanarak sivrisinekleri kaynağında kontrol altına almak ve uçkun evresine yani insanlara zarar veren safhaya geçmeden sivrisineklerle mücadele edebilmek. Önceki yıllarda da yaptığımız uygulamalar sonucunda sivrisinek sorunu yaşamamıştık. İnşallah bu yılda vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

#ilangovtrBasın No : ILN02008904