Gündem

Lise müdüründen skandal 23 Nisan paylaşımı!

Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç, 23 Nisan kutlamalarıyla ilgili sosyal medyadan çok tartışılacak bir paylaşım yaptı. Kılıç’ın “Ufacık çocukları soyup dans ettirmek, köçek gibi oynatmak değildir bayramlar” sözlerine sosyal medyada bazı kullanıcılar destek verirken, bazıları da sert tepki gösterdi.

Lise müdüründen skandal 23 Nisan paylaşımı!
24-04-2024 17:37
AYDIN

Ses Gazetesinden Ümit Özmen’in haberine göre; Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan gösterilerle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım büyük tartışmalara yol açtı. Kılıç'ın paylaşımında, çocukların gösteri sırasında "soyulup dans ettirilmesi" ve "köçek gibi oynatılması" ifadelerine yer verilirken, bu tür etkinliklerin bayram ruhuna uygun olmadığı vurgulandı. Kılıç sosyal medya hesabında gelen tepkiler üzerine iki kez paylaşım yaparken şu ifadelere yer verdi; “Ufacık çocukları soyup dans ettirmek, köçek gibi oynatmak değildir bayramlar. Atalarımızı kötülemeyin! Meclisin açılması ile bir alâkâsı yok çünkü. Gazi Meclisimizin düşman saldırıları altında açılması ile Çocuklarımızın yabancı müziklerle dans etmelerinin ne ilişkisi var? Bunu sordum. Anlayan beri gelsin.”

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖRDÜ

Kılıç'ın söz konusu açıklaması, sosyal medyada hızla yayılarak geniş bir tepki dalgasına neden oldu. Çocukların söz konusu etkinliklerde maruz kaldığı muamele ve bu tür geleneksel gösterilerin toplumsal değerlendirilmesi konusunda farklı görüşler dile getirildi. Bazı kullanıcılar, Alperen Kılıç'ın açıklamasını desteklerken, çocukların korunması gerektiği ve bu tür etkinliklerin çağdaş ve eğitici olması gerektiğini belirttiler. Diğer kullanıcılar ise, geleneksel gösterilerin kültürel mirasımızın bir parçası olduğunu ve bu tür eleştirilere karşı çıkarak geleneklere sahip çıkılması gerektiğini savundular.

“EĞİTİMCİLİĞİ BIRAKSIN, SİYASET YAPSIN”

Sosyal medya hesabından sıklıkla siyasi eğilimli paylaşımlar yapmasıyla dikkat çeken Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç'a bazı vatandaşlar sosyal medyadan tepki göstererek ‘siyaset yapmak istiyorsa öğretmenlikten istifa edip, siyasi arenaya çıkabilir, henüz geç değil’ ifadelerini kullanırken, tartışmanın devam etmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER