USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KUŞADASI'NDA NELER OLUYOR?

KUŞADASI'NDA NELER OLUYOR?
10-07-2023
Ülkemizin en önemli turizm kentinde neler oluyor?
Kuşadası’na farklı iki açıdan bakmak lazım.
Öncelikle yerel yönetim bazında ele alırsak son 4 yılda kent adeta baştan aşağı yenilendi.  
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nin işbirliği içinde çalışması kente hizmet olarak geri döndü. 
Şap beton ile kaplanmış  turist çarşısından, mezbelelik hale gelmiş balıkçı meydanından, alt ve üst yapısı çökmüş mahallerinden, turizm kenti kimliğini kaybetmiş bir turizm beldesi seviyesine inen Kuşadası; bugün herbiri cazibe noktası olan cadde ve sokakları ile, baştan aşağı yenilenen  balıkçı meydanı ile , turistlerin güven içinde gezdiği turistik çarşı ile yeniden turizm de hak ettiği konuma gelmiş durumda.
 “Şehre Sanat Yükleniyor“ mottosu ile kültür ve sanat etkinliklerini pandemi sürecinde bile sürdüren Kuşadası  artık sadece turizmin başkenti değil Turizm - Kültür ve Sanatın başkenti olma yolunda önemli adımlar atmış durumda. 
Başkan Ömer Günel’in 7 yıl aradan sonra kanatlandırdığı “Altın Güvercin Müzik ve Beste Yarışması“ yeniden Türk pop müziğine yeni değerler kazandırmaya başladı.
Kent 12 ay boyunca süren kültür sanat aktiviteleri ile ulusal ve uluslararası sanatçıları konuk etti.
Tabi Kuşadası’nın marka değerini yükseltmesi ile beraberinde Ünlü isimlerinde tercihi olmaya başladı. Okan Bayülgen, Ayhan Sicimoğlu gibi isimler Kuşadası’nı hem yatırım hem de yaşam merkezi olarak seçtiler….
Gelelim Diğer Açıda Ne Var ?
Kuşadası’nda bariz bir yerel yönetim çalışması ve başarısı ortada iken aynı şekilde diğer kamu birimlerinde bu başarı hikayesi yok. 
Aksine Kuşadası üvey evlat muamelesi görüyor.  
Karayollarının bu devirde sathi kaplama ile yol yaptığı tek yer Kuşadası. 
Yani tam turizm sezonunun ortasında hem de en yoğun trafiğin olduğu ana güzergahlarda mıcır tozu ile esnafı, turisti, yazlıkçıları boğmak gibi bir niyetleri var sanırız…
Sağlık sistemi  ise tam felaket. Devlet hastanesinde acile gitsen acil müdahale şansı yok. Polikliniğe gitsen dr yok. Acil ameliyat olsa anestezi uzmanı bulmak mucize…
Emniyet güçleri ise ne yapacağını şaşırmış durumda. Günlük nüfusu 1.5 milyona yaklaşan Kuşadası’nda sokaklar gece yarısı itibar ile teksasa dönüyor. Gündüz trafik polisi için neredeyse randevu oluşturmak gerekiyor. Burada Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekipleri insan üstü bir performansla çalışıyorlar ama takviye personel gerekliliği de apaçık ortada.
En kabullenilmez durum ise Turizm Bakanlığının ülkenin en önemli turizm kentini yok sayması. 
Burada bir çift sözümüz de AK Parti İlçe Başkanı'na. Çünkü kendisini özellikle belediye çalışmaları söz konusu olduğunda sosyal medya yazıları ile tanıyoruz. Ama iktidarın temsilcisi bir ilçe başkanı olarak kentin menfaatlarının sadece belediye hizmetlerinde olmadığını hatırlatmak isteriz. Gerek ulaşım gerek sağlık gerekse güvenlik konularında da ilgili davranmalı. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün, sağlık il müdürlüğünün , emniyet müdürlüğünün kapısını aşındırmalı. Özellikle Turizm Bakanlığının başının etini yemesi lazım. Sosyal medya hesabını esnafa hayırlı cumalar dileme mesajları ile değil bu kurumlara yapacağı çağrılarla doldurması lazım.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?