USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Belediye Başkanı Hakkında Şok İddia

FETÖ tarafından organize edilen Ergenekon Kumpası’ndan 7 yıl cezaevinde yatan Ergün Poyraz’ın Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan ile ilgili yaptığı belgeli paylaşımlar Aydın’da şok etkisi yarattı.

Belediye Başkanı Hakkında Şok İddia
20-12-2023 09:10

Poyraz’ın yaptığı paylaşımlarda Başkan Arıkan ile ilgili çarpıcı ifadelerin yer aldığı görüldü. Poyraz, “Damgalı Fetöcü” diye söz ettiği Firari Fetöcü Bayram Bozkurt’un Keskin Savcılığı yaptığı dönemde Arıkan ile birlikte hareket ettiğini, Arıkan’ın açılan soruşturmadan İzmir’de kurulan FETÖ Borsası sayesinde kurtulduğunu, mazbatasını FETÖ borsası sayesinde geçte olsa aldığını iddia etti.

Ergün Poyraz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda kendisinin boşu boşuna hapis yattığını iddia etti. Paylaşımlarda İlhan Cihaner ile Ergün Poyraz’a FETÖ kumpası kuran Savcı Bayram Bozkurt’un, Başkan Mustafa İberya Arıkan’ın Keskin Savcılığı yaptığı dönemde birlikte hareket ettiklerini söylediğini satırlarına taşıdı.

ARIKAN FETÖ BORSASINA SIĞINMIŞ

Poyraz, yaptığı paylaşımda “Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in aralarında olduğu benimde 7 yıl boşuna boşuna hapis yattığım Ergenekon Kumpas Davası’nda, ‘Efe’ kod adıyla yalan ifade veren Fetöcü Bayram Bozkurt, Levent Öz adına düzenlenmiş sahte Diplomatik Pasaport ile Almanya’ya da koruma altında. Damgalı Fetöcü Keskin, savcılığı yaptığı dönemde Mustafa İberya Arıkan ile birlikte hareket ettiklerini ifade etmiş. Arıkan’a soruşturma açılmış İzmir’de kurulan FETÖ borsası Arıkan’ı kurtarmış. Mustafa İberya Arıkan avukatlık mazbatasını FETÖ borsası sayesinde almış” iddialarında bulundu.

FETÖ BORSASINDAN FAHİŞ FİYATA ARSA ALMIŞ, AVUKATLIK BELGESİNE KAVUŞMUŞ

Ergenekon mağduru Ergün Poyraz daha sonra başka paylaşımlar yaptı. Poyraz paylaşımında, “Damgalı Firari Fetöcü Bayram Bozkurt Keskin savcılığı yaptığı dönemde Mustafa İberya Arıkan ile birlikte hareket ettiklerini ifade etmiş. Arıkan’a soruşturma açılmış İzmir’de kurulan FETÖ borsası Arıkan’ı kurtarmış. Mustafa İberya Arıkan avukatlık mazbatasını FETÖ borsası sayesinde almış. FETÖ Borsası Arıkan’a Ankara Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ait arsalardan bir tane almasını söylemiş. Arıkan, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Gökçek’e ait arsalardan bir tanesi çok yüksek fiyata alarak FETÖ borsasının mahkemede kendisine yardımcı olmasını beklemiş. FETÖ Borsası ayrıca Arıkan’a yanına bir iki kişi daha bulmasını istemiş. Arıkan, Söke Adliyesi’nden bazı katiplere Gökçek’in arsalarından pazarlamış. Ben ise param olmadığı için FETÖ’cülerin tertipleri ile yedi yıl hapis yattım. Haram zıkkım olsun” dedi

MERHUM BAŞKAN TUNCEL’IN SÖZLERİ ERGÜN POYRAZ’I DOĞRULUYOR

Sökeli Gazeteci Ali Sarayköylü de geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı köşe yazısında merhum Başkan Levent Tuncel’in Mustafa İberya Arıkan hakkındaki düşüncelerine yer vermişti.

Ali Sarayköylü yazısında, “Başkan Tuncel o gün bu konuyu da bana açık açık anlattı. Arıkan, Cumhuriyet Savcılığından istifa ettiği için mesleğini avukat olarak sürdürmek istiyordu. Ancak hakkında açılmış bir FETÖ davası nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı vardı ve avukatlık belgesi gelmiyordu. Milletvekili olamadığı için avukatlık yapacaktı ama belgesi olmadığından bürosunda çalışırken de bazı sorulara muhatap oluyordu. Kendisine ‘Madem avukatsın neden kendi adını kullanarak büro açmıyorsun’ diye sorulduğunda cevap veremiyordu. Bu sorulara muhatap olmamak için acilen devlet memurluğu gibi bir göreve ihtiyacı vardı. Belediye Başkan Yardımcısı olursa da kanunen avukatlık yapamayacağı için böyle sorularla karşılaşmayacaktı. Belediye başkan yardımcılığını çok büyük bir tutkuyla istemesinin sebebi buydu.”

Öte yandan Ergün Poyraz’ın elinde dava ile ilgili daha çok belge olduğu ve önümüzdeki günlerde okurları ile paylaşacağı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ