USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Filiz Mahleçlioğlu, “Tek Çabam Aydın’ın İçin Çalışmak”

İYİ Parti’nin Aydın’daki kurucuları arasında yer alan ve 14 Mayıs 2023 günü yapılacak Genel Seçimler de Milletvekili Aday Adayı olan Filiz Mahleçlioğlu, Aydın’ın sorunlarını değerlendirdi.

Filiz Mahleçlioğlu, “Tek Çabam Aydın’ın İçin Çalışmak”
27-03-2023 11:47

Tek çabasının Aydın için çalışmak olduğunu söyleyen Mahleçlioğlu, “İnsanlara el vermeyi, imkanım olduğu kadar dokunmayı seven bir insanım. Baktım ki bireysel olarak yetemiyorum, daha geniş bir çevreye dokunabilmek, yetişebilmek adına milletvekili aday adayı oldum” dedi.

İYİ Parti’nin Aydın’da kurucuları arasında yer alan en renkli simalarından biri Filiz Mahleçlioğlu, neden siyasete girdiğini ve adaylık sürecini anlattı. 1970 yılında Nazilli’de dünyaya gelen Mahleçlioğlu, 1985 yılında Nazilli’den ayrılarak sağlık meslek lisesini yatılı okudu. Hemşire olan Mahleçlioğlu, ilk görev yeri olan Siirt Devlet Hastanesine tayin oldu. 1992 yılına kadar Siirt’te görev yaptıktan sonra Aydın’a geldi ve Türk Sağlık Sen’in kurucuları arasında yer aldı. TÜRKAV üyeliği, Girişimci İş Kadınları (GİFED) Üyesi, Aydın Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulunda olan Filiz Mahleçlioğlu halen İş Kadınları Derneği Disiplin Kurulunda görev yapıyor.

“HİÇ DİNLENMEDİM”

Emekli olmadan iş dünyasına girdiğini söyleyen Mahleçlioğlu, “Devlet Memurluğum sırasında iş dünyasına girdim. Emeklilik dilekçemi verdim, hiç dinlenme fırsatım olmadan şirketimi açıp Filiz Optik’i kurdum. Bu süreçten hiç korkmadan. Ayaklarının üstünde duran bir kadınım. Cesaretli bir kadınım. İyi ki de cesaret edip bu işe girmişim. Şimdi çalışanlarımın çoğu kadın. 5 kadınla birlikte çalışıyorum” dedi. 

“RECEP TANER SAYESİNDE SİYASETE GİRDİM”      

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner sayesinde siyasete girdiğini söyleyen Filiz Mahleçlioğlu, “Aklımda siyaset yapmak yoktu. 2017 yılı haziran ayında emeklilik dilekçemi vermiştim. Recep Bey beni Kasım, aralık aylarında aradı ve ertesi gün yapılacak toplantıya davet etti. Toplantıda İYİ Parti’nin kuruluş çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ben 2017 yılındaki kurucularından oldum ve o tarihten bu yana İYİ Parti’deyim. Yönetimlerde yer aldım. Sağlık Politikalarından Sorumlu, Doğa ve Çevre Politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcılıkları yaptım” dedi.

“BİREYSEL OLARAK YETİŞMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Milletvekili adayı olmasının en önemli etkenlerinden birinin insanlara yardım etmeyi sevmesi olduğunu belirten Mahleçlioğlu şunları söyledi: “Milletvekilliği ile ilgili hiçbir düşüncem yoktu. İnsanlara el vermeyi, imkanım olduğu kadar dokunmayı seven bir insanım. 6 Şubat’ta, 11 ilimizi etkileyen deprem olayının üçüncü günü, 3 arkadaşımla beraber bin 200 kişilik bir grup kurdum. Aydın’da 45 eve depremzedeleri yerleştirdik. Didim ve Kuşadası’ndaki tesislerde kalan depremzedelerin kıyafet ihtiyaçlarını karşıladık. Bunlar güzel şeyler ama baktım ki yetemiyorum. Daha geniş bir çevreye dokunabilmek, yetişebilmek adına milletvekili aday adayı oldum.”

“GARİBANLARIN VEKİLİ OLMAK İSTİYORUM

Milletvekili seçilmesi durumunda insanlara daha çok dokunacağını belirten Mahleçlioğlu, “Milletvekili olursam öncelikle partimin, İYİ Parti’nin en iyi şekilde temsil edilmesini sağlayacağım. Ancak sadece İYİ Parti’nin değil, tüm Aydın’ın milletvekili olmak istiyorum. Aydın’da daha çok durmak istiyorum. Garibanların vekili olmak istiyorum. İnsanlara daha çok dokunacağımı, daha çok yardım edeceğimi düşünüyorum. Aydın’ı daha güzelleştireceğimi düşünüyorum. Menderes Nehri’nin kuraklığından, çiftçilerimizin hayvancılarımızın sorunlarına kadar çeşitli alanlarda projelerim var. Üniversite öğrencilerinin öğlen-akşam yemek sorunlarını giderecek projelerim var. Tacize uğrayan, ölüm tehlikesi yaşayan kadınlarımız var. Onlara daha çok sahip çıkacağım. Çocuklarımızın sahiplenilmesi, geleceği için fikirlerim var. Ben Aydın’ın çocuğuyum. Nazilli doğumluyum. 28 yıldır bilfiil Aydın’a hizmet ediyorum. Aydın’ın bir kızı olarak milletvekili adayı olmak, Ankara’ya gitmek istiyorum. Tek çabam Aydın için çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak” dedi.

“MERAL AKŞENER, BİR ANNE, BİR ABLA GİBİ”

Meral Akşener ile siyaset yapmaktan çok mutlu olduğunun altını çizen Filiz Mehleçlioğlu, “O güçlü bir kadın ve biz onun gücünü çok fazlasıyla hissediyoruz. Onun gücüyle biz kadınlar da güçleniyoruz. Onun dik duruşu, bizim de dik durmamızı sağlıyor. Baktığınızda, karşınızda zarif bir kadın görmek çok güzel. Meral hanımla ilk kez Aydın ziyaretinde bir araya geldik. Birbirimizi çektik adeta. Kucaklaştık, o an çok güzel bir fotoğraf karesine yansıdı. O elbette bizim başbakanımız ama ben onu hep bir anne, bir abla gözüyle baktım. Benim bakış açım ona da yansıdı sanırım. Her karşılaşmamızda birbirimizi çekiyoruz. Onun için de hep şunu söylüyorum, ‘Bir şeref sözü, bir namus sözü, bir Meral sözüyle geldim. Kavgaları, küskünlükleri bitirmeye, herkesle kucaklaşmaya geldim.’” diye konuştu.

“ÖN SEÇİM BİZİ BİR ADIM ÖNE ÇIKARIR”

İYİ Parti’nin ön seçim yapan tek parti olduğuna vurgu yapan Mahleçlioğlu, “Hiçbir partide olmayan ön seçime hazırlanıyoruz. İlçe teşkilatlarını dolaşıyoruz şimdi. Ama ben bu çalışmalarda sadece ilçe teşkilatına gitmiyorum. Gittiğim ilçelerde muhakkak halkla da temas ediyorum. İşte bu kadının gücü. Anneler, çocuklarını hiçbir zaman birbirinden ayırt etmez. Meral hanımın kadınlığı burada belli oldu. ‘Ben hiçbirinizi diğerinden ayıramam. Üyelerimiz nasıl seçiyorsa, karar veriyorsa, adayınızı böyle belirleyin’ dedi. Bu çok bir güzel bir uygulama. Ön seçim partimizin farkını ortaya koyar ve bizi bir adım öne çıkarır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ