USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Köşe Yazısı

SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A!

SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A!

SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A!
15-03-2023 08:00
AYDIN
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, seçim kampanyasını “Güçlü Bir Kuşadası, Güzel Bir Gelecek” sloganı ve hedefi çerçevesinde sürdürdü. 
4 yıllık görev süresi boyunca da Türkiye’de turizmin başladığı yer olan kentini eski güzel günleri ile yeniden buluşturmanın çabası içerisinde oldu. 
70’li yıllarda Türkiye’nin pek çok turizm destinasyonundan çok daha önce turizm ile tanışan Kuşadası’nın zaman içerisinde yitirdiği popülaritesini geri kazandırmanın, kentin potansiyelini çağın koşulları ve zamanın ruhu ile harmanlayarak marka değeri yaratmanın gayretinde. 
Derler ya… “Kader, gayrete âşıktır” diye…
Başkan Ömer Günel, 4 yıldır Kuşadası’nın makûs kaderini değiştirmek için canla başla ve aşkla çalışıyor. 
Ve aşkla yapılan her şey gibi Kuşadası da giderek güzelleşiyor. 
Çünkü aşkla yapılan her şey değiştirerek, dönüştürerek ve her şeyden önemlisi gülümseterek güzelleştirir. 
Kentleri de, meydanları da, insanları da, kedileri de, köpekleri de, güvercinleri de güzelleştirir aşkla yapılan her şey. 
Başkan Ömer Günel ise bu durumun ziyadesiyle farkında. Güçlü Kuşadası’nın da güzel bir geleceğin de yolunun turizmden geçtiğini çok iyi biliyor Ömer Günel. 
Bu nedenle de Kuşadası’nın genç ve enerjik belediye başkanı, ana stratejisini kentin ulusal ve uluslararası turizm pazarlarından aldığı payı artırmak üzerine kurmuş. 
Hizmet ve yatırımlarını ise her fırsatta ifade ettiği gibi “modern bir turizm kenti” yaratma hedefi ile taktiksel ve planlı bir çerçevede yürüterek adeta devler ligine oynuyor. 
Bu amaçla yetki ve olanakları dâhilinde elini taşın altına koymaktan hiçbir zaman geri durmuyor. 
Gün geliyor, kruvaziyer sektörünün küresel ölçekteki en büyük kuruluşu olan Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği (MedCruise) üyelerinin kentte ağırlanmasını ve 120 sektör temsilcisine Kuşadası’nın tanıtımının yapılmasını sağlıyor. 
Gün geliyor Kuşadası Belediyesi öncülüğünde katılım sağlanan ulusal ve uluslar arası turizm fuarlarında kent tanıtımının en iyi şekilde yapılması için elçilik görevi üstleniyor. 
Kuşadası’nın 4 yılda yurt içi ve yurt dışında gerçekleşen 14 turizm fuarında yerini almasına öncülük ediyor. 
Kentteki turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek için yeni rotalar ve cazibe merkezleri yaratıyor. 
Üstüne hiç vazife değilken tutuyor yeni müzeler açıyor mesela kente. Müzeler Sokağı diyor, Kampinova diyor, Mars Colony diyor, dijital göçebe diyor, yeni turizm diyor, Şenlikler, festivaller, birbirinden kaliteli etkinlikler düzenliyor. Yeri geliyor sanatı sokağa taşıyor, yeri geliyor sokağı sanata. 
Var olanları yeniliyor, güzelleştiriyor. Atıl konumdakilere yeni işlevler kazandırıyor. 
Hakkını teslim etmek gerekiyor…
Çalışıyor.
Sezar’ın hakkı Sezar’a!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ