USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Aydın'a İz Bırakanlar - Hasan Hüseyin Dokuzlu: Çarşı Esnafı, Eski Muhtar (Dokuzlu Ailesi-IV)

Aydın'a İz Bırakanlar - Hasan Hüseyin Dokuzlu: Çarşı Esnafı, Eski Muhtar (Dokuzlu Ailesi-IV)
29-03-2024

Zeybek Haber Gazetesinin 08-15-22 Mart 2024 tarihli Aydın’a İz Bırakanlar Köşesinde, Her zaman dik duruşlarıyla adlarından söz ettiren Aydın’ın güzide ailelerinden Dokuzlu ailesinin yaşam öyküsünün I-II ve III. Bölümleri yayınlanmıştı. Dokuzlu Ailesinin yaşam öyküsüne IV. Bölümüne kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Evet, tekrar Dokuzlu ailesine dönersek, dedemizden kalma dükkânın bitişiği de satılınca onu da alıp iki dükkânı birleştirerek. Dört katlı merkez mağazamızı yaparak dede mesleği olan ayakkabıcılığa devam ediyoruz. Teknik ve teknoloji ilerliyor, çağa ve tekniğe ayak uydurmak zorundasınız. Dünya konjonktüründe olduğu gibi Aydına da Büyük Alış veriş Mağazaları (AVM’ler) geldi. Dokuzlu Deri olarak dedemizden gelen mesleği devam ettiriyoruz, en büyük ablam Asuman Dokuzlu Ressam olarak hayatını sürdürmekte, onun küçüğü olan Zehra ablam subayla (Binbaşı) evli, yaşamını ev hanımı olarak devam ettirmekte.

Ramazanpaşa ayakkabıcılar arastasında bulunan merkez mağazamızın haricinde, işimizi ilerletmek müşterilerimize daha yakın kaliteli hizmetlerimizi sunmak adına Aydın da bir, Söke’de bir, Kuşadası’nda bir olmak üzere üç adet AVM’ler içinde mağaza açtık. Dokuzlu Deri olarak dedemizden gelen mesleği devam ettiriyoruz, en büyük ablam Asuman Dokuzlu Ressam olarak hayatını sürdürmekte, onun küçüğü olan Zehra ablam subayla (Binbaşı) evli, yaşamını ev hanımı olarak devam ettirmekte.

  En küçük ablam seher ise İzmir’e gelin gitti ama sonra onlarda kendilerini emekliye sevk edip aydına gelip yerleştiler. Kardeşim Çetin ve ben işimizin başındayız, babadan, dededen devraldığımız işi devam ettiriyoruz.  Bu arada 1999 yılında ben (İsmail Hakkı Dokuzlu) Aydın Ticaret Odasında Başkan Yardımcısı olarak göreve başladım ve Aydın Ticaret Odası Üyelerinin göstermiş olduğu güvenden dolayı 2009 yılında da Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildim.

Üst fotoğrafta eskiden Cumhuriyet İlkokulunun bahçesinde bulunan Atatürk Heykeli ile birlikte bir anı

Bu göreve geldiğim gün aklımdan geçenler,  herhalde ben Aydın merkez çarşısının (Ayakkabıcılar arastası) içinde doğmuş, büyümüş birisiyim. Yaşım itibariyle yaşamımın tamamı Ayakkabıcılar çarşısı içinde geçmiş birisi olarak bütün esnafları tanıyorum, kimin ne iş yaptığını biliyorum. Bu nedenle Aydınımızın Tüccarları ve esnafları beni bu odanın başına getirerek o yaşanmışlıkların anısına ödüllendirdiler diye düşündüm. Bu vesile ile üyelerimin tarafıma gösterdikleri hüsnüniyetten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Aydın ekonomisinin canlanması, esnaf ve tüccarının iş yaparak para kazanması açısından Ticaret odamız elinden gelen tüm imkânları seferber etmektedir. Ayrıca Aydın Ticaret Odası çıtasının yukarı çıkmasını sağladık ve sürekli yukarılarda olmasına gayret ettik. Benim dönemimdeki yönetimin yaptıkları eserler meydanda olup, takdire şayandır.

Üst tarafta annem ve babam görülmekte. Allah rahmet etsin mekânları cennet olsun

Dokuzlu ailesinden hakkın rahmetine kavuşmuş aile bireylerine tanrıdan rahmet dilerim. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Hayatta olanlara ise sağlıklı mutlu günler dilerim. Dokuzlu ailesinin yaşam öyküsünün V. Bölümü Zeybek Haber Gazetesinin Aydın’a İz Bırakanlar köşesinde devam edecektir.

Dokuzlu ailesinin beşinci bölümünü Dokuzlu ailesini biz anlatan eski AYTO Başkanı, Aydın’a yaptığı hizmetlerle Gönüllerde taht kuran. Aydın iş dünyasında dik duruşu, sempatik tavırları, kendine has üslubu ve renkli simasıyla önemli bir yere sahip olan İsmail Hakkı Dokuzlu’ya ayırdım.

Aydın’a İz Bırakan Ailelerin yaşam öykülerini okumanız için Zeybek Haber Gazetesini takip ediniz. Aydınlı Aydınlık günlere olan inancımla, saygılar sunarım.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?